5 augustus 2011

Tas gemaakt van een prentenboek -kringloop'couture'


Gisteren was ik erg blij, want mijn nieuwe boek "Playing With Books" lag in de brievenbus. Aangeraden door Marion, op twitter, zij had een standaard voor visitekaartjes en andere leuke kaarten gemaakt.
Het ene leuke project na het andere, allemaal gebaseerd op (oude) boeken.
Ik 'viel' als een blok voor het maken van een tas van een boek. Uiteraard waren de winkels al dicht en had ik niet alle materiaal zoals omschreven in huis....

Maar wel een oud prentenboek, plakplastic (niet aan te raden trouwens, lees verderop waarom) , knopen, garen en een naaimachine.

Na de warme maaltijd (courgettetaart met zalm, erg lekker) en een spelletje mens erger je niet, veegde ik de dikste kruimels van de tafel en ging de uitgescheurde pagina's beplakken met plakplastic.

Twee hele pagina's voor de voor en achterkant. Een pagina gehalveerd voor de zijkanten en nog een pagina voor de onderkant en de hengels.

Het zonder patroon aan elkaar stikken ging heel soepeltjes en ik waande me de tasjeskoningin op Etsy of waar dan ook.

Maarja, toen moest de bodem er nog in. En het geheel omgedraaid. Slik... let op.... plakplastic op papier en dat omdraaien... nou... succes... dat veroorzaakte wel hele lelijke vouwen en bubbels in mijn oh zo strakke tasje...

Maargoed, ik heb mijn perfectionisme losgelaten :) en ben uiteindelijk blij met mijn eerste resultaat.
Ik zie net het boek nu nog maar 15,52 euro is, plus gratis verzending. Aanrader.
Ik ga zo naar de kringloop, die is voor de laatste dag open voor de vakantie aan, nog even op zoek naar wat leuke boeken :)

Update: als iemand advies voor mij heeft voor het makkelijker plaatsen van foto's, die dan ook nog aanklikbaar/vergrootbaar zijn, graag!
Hier een vergrootbare foto van de tas.

Bookmark and Share

8 opmerkingen:

marian zei

nou dat bubbelen past eigenlijk wel heel goed bij dat 'oude' tasje. Vind um superleuk!

Lien zei

Wat een leuk idee! Ik sla hem even op, dat ik niet vergeet binnenkort dat boek te bestellen!

Anoniem zei

Wauw, wat een gave tas is dat geworden zeg, wat een geweldig boek, hebbe hebbe hebbe :). eerst verhuizen, dan weer tijd voor zoiets leuks.

Groetjess Thea

Andria zei

I can't read the text of your blog, but I see that you tried the tote project in Jason Thompson's Playing with Books. That one is on my list of "Projects to DO" if I can find good pages to use for it. I love how yours turned out! Are you using it??

lindevrouw zei

Wat een gave tas! Super leuk idee!

kamielandodille@hotmail.com zei

Wat een schitterend idee.

Sanna zei

Superleuke tas! Ga ik onthouden dit idee!

Elizabeth zei

Dit is echt leuk. Ik ga er ook mee aan de slag. groeten van mij.