25 augustus 2011

Tel je geld, zakgeld boek, ook voor volwassenen :)


Ja, het zou heel leuk zijn :)

Bookmark and Share
Dinsdagavond bij thuiskomst had ik twee leuke pakketjes. Een spel, zet je hart aan en van Annelou van Noort het boek, Tel je geld

Nou ben ik dol op geld en tellen. Wat een leuk boek zeg. Officieel voor kinderen, maar met de leuke invullijstjes en de spaarprikborden wil ik zelf ook weer zakgeld. Er komt ook een gedeelte geld administratie in voor. Administratie klinkt bij mij weer iets minder aantrekkelijk, maar ik weet dat het belangrijk is.

Onze dochter Quinty is 9. (Ze heeft het boek inmiddels met veel 'oh wat cool' 'gaaf' en wat zo meer in gebruik genomen. De test om te kijken of geld vals is, vindt ze super. Ze heeft ook al haar bedragen van de potjes opgeschreven).


Ze krijgt van ons elke vrijdag 1,50 euro. Dat dient ze wel te verdelen over een aantal potjes. Zij heeft er niet zoveel als wij hebben hoor.
Ze heeft een potje voor haar hamster. De ene keer betaalt ze zelf het voer en de 'chipsi' en de andere keer doen wij dat.
Ze heeft een 'Play' pot, voor de leuke dingen, zoals een keer een ijsje kopen, maar daarin doet ze ook elke keer 5 cent als ze heeft ge-sms-t met haar nieuwe mobiel.


Ze heeft haar 'echte spaarpot' voor de grotere aankopen (zoals spelletjes voor de Nintendo) die ze wil doen.
En ze heeft een 'Give' potje. Geld daaruit geeft ze bijvoorbeeld bij een collecte, of laatst aan de straatkrantverkoper.


Ben benieuwd of jullie je kind(eren) ook zakgeld geven en hoeveel?

4 opmerkingen:

Eugen zei

Hey Christel,

Dat is een tijdje geleden. Wat ben je leuk bezig. Prachtig initiatief en leuke tips. Ik heb een dochter van 10 die elke week 2 euro krijgt. Ga het gelijk doen met die potjes. heel leuk!


Ik had je nog een berichtje gestuurd via facebook. Weet niet of je het hebt gezien. Ik hoor van je.

groeten,

Eugen Walker

Anoniem zei

Wij geven onze dochter van bijna acht sinds kort twee euro zakgeld per week. Ik wilde een euro, mijn man vond dat belachelijk weinig. Dus twee euro was ons compromis.

Ze mag het naar eigen inzicht besteden. Ze is erg zuinig en besteedt haar geld meestal aan verstandige dingen zoals een leuk boek. Maar soms koopt ze ook wel eens "rommel".

Groetjes,
Renske
www.hipenhaak.blogspot.com

Elisabeth zei

Wat een leuke site.
Vroeger kreeg ik ook zakgeld, maar dat was maar voor een korte periode. Ik vergat het vroeger ook wel eens om te vragen.

Elizabeth zei

Dit is weer zo'n blog om van te genieten. Ga ik dus doen. Succes hoor!